Free delivery & return over €500,- excl. return of sale items - Duties & taxes payable at checkout

Persbericht Lancering

23 November 2018

 

The Hand, de nieuwe boutique retailer in luxe herenschoenen, gaat op 23 november aanstaande in Amsterdam van start. The Hand biedt iconische schoenen van hoogwaardige kwaliteit, handgemaakt door de beste vakmensen ter wereld. Tijdloze modellen die steeds mooier worden naarmate ze gedragen worden, en een leven lang mee gaan.

The Hand is uniek in Amsterdam en in Nederland. Het combineert een eeuwenoud ambachtelijk product in zijn meest luxe vorm, met een heldere visie die past in deze tijd en bij een jonger publiek. Oprichter Dennis van de Water begeleidt klanten in de aankoop van bespoke (i.e. gemaakt voor jouw voet) en made-to-order (i.e. gemaakt naar jouw smaak) schoenen. Daarnaast heeft hij een zorgvuldig gecureerde ready-to-wear collectie samengesteld, met zowel formele als casual schoenen.

The Hand werkt met zeven authentieke schoenmakers, die elk een andere filosofie en geschiedenis hebben, maar stuk voor stuk schoenen met een ziel maken. The Hand brengt de merken Gaziano & Girling (Engeland), Riccardo Freccia Bestetti (Italië), Mario Bemer (Italië) en Norman Vilalta (Spanje) in exclusieve representatie naar Nederland. Carlos Santos (Portugal) maakt een nieuwe premium lijn exclusief via The Hand beschikbaar. Andere partners zijn de in Nederland al bekendere merken Edward Green (Engeland) en Santoni (Italië), waarvan The Hand de luxe lijn voert. Daarnaast biedt The Hand prachtige leren accessoires, onder andere van het Japanse merk Ganzo, dat hiermee voor het eerst in Europa te koop is. Ook zijn verzorgingsproducten op natuurlijke basis van Turms (Italië) beschikbaar.

The Hand durft te kiezen voor de hoogste categorie herenschoenen, met als instapniveau een ready to wear collectie met prijzen van 500 tot 1500 euro. Made-to-order schoenen, die volledig afgestemd zijn op de persoonlijke wensen van de klant, hebben prijzen vanaf 1000 euro. The sky is the limit, en dat geldt ook voor bespoke schoenen, waar klanten makkelijk 5000 euro aan kunnen besteden. De retailer trekt hiermee een publiek dat bereid is te investeren in duurzaamheid en zich niet laat verleiden door fast fashion. Dennis van de Water: “Tijd, liefde en aandacht zijn de ware essentie van luxe. Bij The Hand betaal je niet voor het merk, maar voor de kwaliteit van de schoen. Dat verschil zie je, en die luxe voel je bij iedere stap die je zet.”

Ook het bedrijfsmodel is vernieuwend: The Hand kiest voor een online-first benadering via www.meetthehand.com, waar persoonlijk maatadvies beschikbaar is. Daarnaast organiseert het temporary boutiques, inspirerende "meet the maker" evenementen, en één-op-één afspraken met klanten, waar en wanneer het hen uitkomt, ook internationaal. “We zijn enthousiast over de moderne benadering van The Hand,” aldus Hilary Freeman, eigenaar Edward Green, “het getuigt van lef en een frisse blik.” Luca Nardini, eigenaar van Mario Bemer, stelt vast: “The Hand speelt in op het veranderende retail landschap. Vernieuwing is noodzakelijk, en ook iets waar ik als schoenmaker dagelijks naar op zoek ben.” Dennis van de Water: “Mijn klanten hebben een druk leven en slagen graag in één keer. Ik bied daar de juiste service en mogelijkheden voor.”

 

Timing

Press coffee moment: vrijdag 23 november 9.30 uur. Oprichter Dennis van de Water is beschikbaar voor rondleidingen en interviews, ook in de vorm van dubbel-interviews met specifieke schoenmakers.

De temporary boutique is open van vrijdag 23 t/m zondag 25 november, 11.00 - 17.00 uur, aan de Bloemgracht 99, Amsterdam. Naast het team van The Hand zijn verschillende makers aanwezig op 23 en 24 november.

Op 23 november is van 17.00 - 19.00 uur een feestelijke opening voor genodigden waarbij www.meetthehand.com officieel live gaat.

Op woensdag 12 december is het eerste "meet the maker" event met Riccardo Freccia Bestetti, bij Pulitzer Amsterdam.

 

Het verhaal van de oprichter: Dennis van de Water

De passie die Dennis van de Water (1979) heeft voor schoenen stamt vanuit zijn studententijd. Als bijbaan werkte hij als verkoper in een top-end schoenenwinkel. Van de Water: "Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik voor het eerst die deur open zwaaide, en de geur van leer me tegemoet kwam."

Na zijn studie rechten (Universiteit Maastricht) en MSc in Management (Nyenrode Business University) ontwikkelde Dennis een succesvolle corporate carrière in de internationale chemische grondstoffenhandel. Met zijn gevoel voor stijl viel hij op tussen zijn collega's; hij stond al snel bekend als "best dressed man in the industry". De liefde voor schoenen is gebleven. Daarom heeft Dennis ook als consultant met een luxe herenschoenenwinkel in Amsterdam gewerkt.

Nu is de tijd rijp om zijn hart te volgen, bouwend op een solide basis voor het ondernemerschap en een onschatbare kennis van top-end herenschoenen. Met de lancering van The Hand gaat een lang gekoesterde droom in vervulling.

 

Contact

Dennis van de Water – dennis@meetthehand.com - 0646963386